Bewegen voor senioren

Wilt u meer bewegen?

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u beweegtips. Kijk ook op de website Goed gevoed ouder worden voor informatie en advies over bewegen.

Zoek via de digitale gemeentegids naar sportverenigingen en -clubs bij u in de buurt. Of kijk voor meer informatie op de website Sport Fryslân.

Thuisarts.nl

Goed gevoed ouder worden

Informatie en advies over goede voeding, ondervoeding en beweging bij ouder worden.

Sport Fryslân

Wilt u fietsen of wandelen in de buurt?

Zoek routes en arrangementen op de toeristische site Friesland.nl. Of ga naar het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Voor andere mooie routes kun je op de website van Staatsbosbeheer kijken.

Vraag bij de VVV om een route voor een stadswandeling of wandeling door de natuur. Of kijk op de websites van VVV, Natuurmonumenten en Fiets en Wandelweb voor mooie fiets- en wandelroutes bij u in de buurt.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Terwisscha
6A
8426 SJ
Appelscha

Fiets en Wandelweb

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland

Friesland.nl

Staatsbosbeheer

Wilt u meer contact met uw eigen lichaam en geest?

Ontspan lichaam en geest met bijvoorbeeld yoga of tai chi. Yoga en tai chi zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Informeer bij een sportschool of buurthuis naar lessen. Kijk ook in de (digitale) gemeentegids voor adressen. Of zoek op de website Telefoongids naar yoga of tai chi.

Beweegt u moeilijk of heeft u pijn bij het bewegen?

Laat u behandelen door een fysiotherapeut. U krijgt advies en een behandelplan en vaak ook oefeningen mee. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.

Zoekt u bewegingsactiviteiten voor ouderen?

Natuurlijk kunt u ook lekker bewegen in uw eigen omgeving. Doe mee aan het tv-programma ‘Nederland in beweging’ van omroep MAX. Of kijk voor beweegtips op de website Thuisarts. Misschien is de Beweegkuur iets voor u.

Of wandel of fiets een rondje. Routes vindt u bij de VVV.

Of volg de bordjes van een uitgezette route. Veel zwembaden en sporthallen hebben speciale beweeguurtjes voor ouderen. Kijk ook op de sportpagina van uw gemeente voor activiteiten in de buurt. In de digitale gemeentegids staan alle sportverenigingen vermeld. Of ga langs bij het Gebiedsteam Ooststellingwerf.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Ooststellingwerf

inloopspreekuur: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur

Bezoekadres

Brink
1
8431 LD
Oosterwolde

Postadres

38
8430 AA
Oosterwolde

Ooststellingwerf Sport

Beweegkuur

Meer bewegen en gezonde voeding, NISB (Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen)

Thuisarts.nl