Bewegen voor volwassenen

Wilt u meer bewegen?

Een halfuurtje per dag bewegen is al genoeg. Pak wat vaker de fiets, neem de trap of wandel een extra rondje. Doe mee met tv-programma Nederland in Beweging. Op de website Thuisarts vindt u beweegtips. Kijk ook op de website Goed gevoed ouder worden voor informatie en advies over bewegen.

Zoek via de digitale gemeentegids naar sportverenigingen en -clubs bij u in de buurt. Of kijk voor meer informatie op de website Sport Fryslân.

Thuisarts.nl

Goed gevoed ouder worden

Informatie en advies over goede voeding, ondervoeding en beweging bij ouder worden.

Sport Fryslân

Hoe blijf ik fit?

Fit blijft u door te bewegen, maar ook door andere activiteiten. Kies iets wat u aanspreekt en doe mee. Dat is goed voor lichaam en geest, en u kunt andere mensen ontmoeten. Er zijn genoeg leuke activiteiten bij u in de buurt.

Kijk op de sportpagina en in de digitale gemeentegids van uw gemeente.

Ooststellingwerf Sport

Wilt u de natuur in de omgeving op een actieve manier ontdekken?

Kijk op de website van Natuurmomenten voor de mooiste natuurgebieden. Of maak gebruik van een fietsrouteplanner, zoals Fietsen 123. In het Nationaal Park Drents-Friese Wold zijn verschillende routes die u kunt volgen. Bijvoorbeeld het Bosbergpad van circa 2 km dat ook geschikt is voor rolstoelen. Bij Bike Totaal Kramer kunt u een rolstoelfiets huren.

Bezoek de zandverstuivingen rond Appelscha. Of ga kanoën in Ravenswoud.

U kunt ook lid worden van een natuurvereniging. De adressen staan in uw gemeentegids. Of vraag Staatsbosbeheer wanneer zij leuke excursies organiseren. Houdt u van vogels? Neem dan contact op met de Bond van Friese Vogelwachten.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Bike Totaal Kramer

Boerestreek
12
8426 BP
Appelscha
Toon op kaart (1)
x

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Terwisscha
6A
8426 SJ
Appelscha

Bond Friese VogelWachten

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland

Staatsbosbeheer activiteiten

Wilt u fietsen of wandelen in de buurt?

Zoek routes en arrangementen op de toeristische site Friesland.nl. Of ga naar het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Voor andere mooie routes kun je op de website van Staatsbosbeheer kijken.

Vraag bij de VVV om een route voor een stadswandeling of wandeling door de natuur. Of kijk op de websites van VVV, Natuurmonumenten en Fiets en Wandelweb voor mooie fiets- en wandelroutes bij u in de buurt.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Terwisscha
6A
8426 SJ
Appelscha

Fiets en Wandelweb

Natuurmonumenten

9955
1243 ZS
's-Graveland

Friesland.nl

Staatsbosbeheer

Beweegt u moeilijk of heeft u pijn bij het bewegen?

Laat u behandelen door een fysiotherapeut. U krijgt advies en een behandelplan en vaak ook oefeningen mee. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.

Zoekt u iemand om samen mee te sporten of te bewegen?

Kijk op de sites Beweegmaatje, Sportpartner of Sport Fryslân. Welzijnsorganisaties voor ouderen en zorgorganisaties organiseren veel sportieve activiteiten. In de digitale gemeentegids staan alle sportclubs op een rij.

Heeft u een beperking en wilt u actief zijn?

Lekker naar buiten op voor u toegankelijke paden? Kijk op de websites van Natuur zonder drempels, Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Wilt u sporten? Er is van alles mogelijk.

In natuurgebied Drents-Friese Wold zijn paden aangelegd voor rolstoel- en rollatorgebruikers en mensen met een visuele beperking. Kijk ook op de website Aangepast sporten Fryslân. Hier vindt u alle sportmogelijkheden voor mensen met een beperking op een rij.

Wilt u er samen een keer opuit? Misschien kunt u voor een dag een rolstoel of een duostoel huren. Kijk op de website van Medipoint of van Welzorg.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Terwisscha
6A
8426 SJ
Appelscha

Welzorg

Zalmweg
41
4941 VX
Raamsdonksveer

Medipoint

Telefonisch bereikbaar: ma t/m vr 8.00-17.00 uur, zaterdag 8.30-17.00 uur, op zondag gesloten.

Natuur zonder Drempels

Natuurmonumenten - routes geschikt voor rolstoel

Staatsbosbeheer

Kijk ook bij: