Bibliotheek

Wat kunt u doen in de bibliotheek?

De bibliotheek is er voor iedereen. U mag er gratis boeken, kranten en tijdschriften lezen. Wilt u deze liever thuis lezen? Neem dan een abonnement. Daarmee kunt u (e-)boeken, cd's en dvd's lenen voor thuis. Soms kunt u ook games lenen.

In de bibliotheek worden activiteiten georganiseerd, zoals een computercursus, concert of workshops. Soms kunt u er terecht voor hulp bij de belastingaangifte. Kijk op de website van de bibliotheek. Of vraag een medewerker of er belastingspreekuren zijn.

Als u een abonnement op de bibliotheek heeft, kunt u vanuit huis e-books lenen bij de Onlinebibliotheek.

Overzicht bibliotheken Ooststellingwerf

Onlinebibliotheek

Wilt u weten wat het voordeel is van een abonnement op de bibliotheek?

Als lid van de bibliotheek kunt u (e-)boeken, cd’s en dvd’s lenen. U kunt ook vanuit huis e-books en luisterboeken lenen bij de Onlinebibliotheek.

Kinderen krijgen meestal korting of een gratis abonnement. Vraag bij de bibliotheek in de buurt naar de voorwaarden.

Bibliotheek Zuidoost Fryslân

Onlinebibliotheek

Wilt u lid worden van de bibliotheek?

Op de website van de bibliotheek vindt u meer informatie over het lidmaatschap en de kosten. Meld u aan via de website of ga naar een bibliotheek in de buurt.

Op de website van de bibliotheek vindt u meer informatie over het lidmaatschap en de kosten. Meld u aan via de website of bij een bibliotheek in de buurt.

Bibliotheek Zuidoost Fryslân

Heeft u te weinig geld om een lidmaatschap te betalen?

Kies een Budgetabonnnement. U betaalt dan geen abonnementskosten. Het pasje kost eenmalig € 5, voor ieder geleend item betaalt u € 1,50. Voor de nieuwste boeken en voor dvd's betaalt u iets meer.

Bibliotheek Zuidoost Fryslân

Leest u graag, maar kan dit niet door een beperking?

U kunt luisterboeken lenen bij de bibliotheek. De bibliotheek heeft ook de apparatuur die nodig is om de boeken af te luisteren. Of kijk eens bij Passend Lezen. Zij hebben boeken, kranten en tijdschriften in gesproken vorm, braille of grootletterdruk.

Met de Luisterbieb-app kunt u luisterboeken downloaden.

Passend lezen

Bibliotheek Zuidoost Fryslân

Kunt u niet (meer) zelf naar de bibliotheek?

De Bibliotheek aan Huis kan boeken bij u thuis brengen. De kosten zijn afhankelijk van het soort abonnement dat u kiest. U kunt aangeven wat voor boeken u leuk vindt. U kunt ook boeken die u graag wilt lezen aanvragen. Elke drie weken komt dezelfde medewerker bij u langs om andere boeken te brengen. Neem voor meer informatie contact op met de bibliotheek. Vraag naar de boek-aan-huisservice.

Dan kunt u gebruik maken van de service Bibliotheek aan Huis. Een vrijwilliger van de bibliotheek brengt een bezoek aan huis. U kunt dan vertellen welke boeken u het liefst leest. De boeken en andere materialen worden voor u uitgezocht, thuisgebracht en later weer opgehaald. De vrijwilliger komt ongeveer 1 keer in de 5 weken bij u langs. U kunt ook telefonisch uw wensen en/of vragen doorgeven. Wilt u meer weten over leeshulpmiddelen? Vraag het aan een van de medewerkers. Zij kunnen u hier alles over vertellen.

Als u een abonnement op de bibliotheek heeft, kunt u vanuit huis e-books lenen bij de Onlinebibliotheek.

Bibliotheek Zuidoost Fryslân

Onlinebibliotheek