Bibliotheek voor kinderen

Houdt uw kind van voorlezen?

Lees boeken voor aan uw kind. Dat is leuk en goed voor de ontwikkeling. De bibliotheek organiseert voorleesfeestjes. Kijk op de website van Bibliotheken Zuidoost Fryslân voor meer informatie. Kunt u zelf niet voorlezen? Neem contact op met Humanitas. Zij hebben vrijwilligers die willen voorlezen aan uw kind. Ook zijn er vrijwilligers van Humanitas die in de bibliotheek voorlezen aan kinderen van 0 t/m 4 jaar.

In de bibliotheek kunt u meedoen met Boekstart. Dit is een programma voor ouders en kinderen van 0 t/m 4 jaar. U leest dan samen met uw kind een boekje.

In De Samensprong worden er verschillende taal en leesactiviteiten georganiseerd. Kijk op de website voor het programma.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Humanitas - de Stellingwerven

Bezoekadres

Mastenbroek
6
8431 MZ
Oosterwolde

Postadres

Kanweg
4
8391 MJ
Noordwolde

De Samensprong taal- en leesactiviteiten

In de Samensprong in Haulerwijk worden verspreid over het jaar taal- en leesactiviteiten georganiseerd. Ook wordt er intensief meegedaan met de Kinderboekenweek, Nationale Voorleesdagen, schrijvers bezoek en NL Leest. Voor peuters, kleuters en hun ouders wordt een aantal keer per jaar een Voorleesinloop georganiseerd.

Laweijstraat
10
8433 KH
Haulerwijk

Bibliotheek Zuidoost Fryslân

Boekstart.nl

Informatie over voorlezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar

Wilt u zelf voorlezen?

Voorlezen heeft een positieve invloed op kinderen. Kinderen die worden voorgelezen, leren zelf met meer plezier, zijn beter in taal en scoren hoger op de Cito-eindtoets.

Lees dagelijks op een vast tijdstip voor aan u kinderen. Kijk voor voorleesboeken en tips bij de Jeugdbibliotheek.

Of geef u als vrijwilliger op bij een bibliotheek bij u in de buurt. Kijk op de site van Bibliotheken Zuidoost Fryslân.

Al vanaf 3 maanden kunt u uw kind voorlezen. Kijk op Boekstart.nl voor meer informatie. Of vraag advies aan medewerkers van de bibliotheek.

Boekstart.nl

Informatie over voorlezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar

Bibliotheek Zuidoost Fryslân

de Jeugdbibliotheek

Wil uw kind lid worden van de bibliotheek?

Als uw kind jonger is dan 18 jaar, kan hij of zij bij de meeste bibliotheken gratis of tegen een laag bedrag per jaar lid worden. Uw kind kan dan boeken, dvd’s en cd’s lenen.