Inschrijven als werkzoekende

Wilt u weten wat u moet doen nu u werkloos bent geworden?

Ga op zoek naar een nieuwe baan zodra u weet dat u geen of onvoldoende inkomen heeft. Laat uw familie, vrienden, kennissen, buren, mensen van de sportclub weten dat u werk zoekt. Veel mensen vinden via hun netwerk een baan. Ook op LinkedIn vinden mensen een nieuwe baan. Bedrijven zetten steeds vaker vacatures op LinkedIn. Beschrijf in uw LinkedIn-profiel welke talenten u heeft en wat voor werk u zoekt.

Lukt het niet om ander werk te vinden? Het UWV geeft informatie en advies over het vinden van een baan. Wanneer u een uitkering aanvraagt, wordt u ook geregistreerd als werkzoekende. Op werk.nl van UWV staan vacatures. Ook krijgt u toegang tot de Werkmap. Hierin vindt u vacatures, advies en tips over werk zoeken en solliciteren. Schrijf u ook in bij uitzendbureaus.

U kunt uw WW-uitkering online aanvragen via Werk.nl. Dit is de website van UWV voor werkzoekenden. U heeft hier een DigiD voor nodig. Vraag een WW-uitkering aan tot uiterlijk 1 week na uw laatste werkdag. Aanvragen van een uitkering begint met u inschrijven als werkzoekende.

Toon op kaart (1)
x

Werk.nl - solliciteren

Werk.nl - WW-uitkering aanvragen

Toon op kaart (1)
x

Werkplein Leeuwarden

Inloopmiddag: dinsdag 12.00 - 16.30 uur.

Stationsweg
1-11
8911 AG
Leeuwarden

Lukt het niet om u via de website Werk.nl in te schrijven?

Neem contact op met UWV. Kijk op de website of bel. Een medewerker helpt u met inschrijven. Komt u er niet uit? Vraag dan hulp bij het Gebiedsteam Ooststellingwerf.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Ooststellingwerf

inloopspreekuur: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur

Bezoekadres

Brink
1
8431 LD
Oosterwolde

Postadres

38
8430 AA
Oosterwolde
Toon op kaart (1)
x

UWV Leeuwarden

Telefonisch bereikbaar ma t/m vr 8.30 - 17.00 uur 

Bezoek alleen op afspraak

Stationsweg
1-11
8911 AH
Leeuwarden

Ben je jonger dan 27 en ligt je inkomen onder bijstandsniveau?

Meld je bij het UWV om een bijstandsuitkering aan te vragen. Ga 4 vier weken actief op zoek naar werk. Laat familie, vrienden, kennissen, buren, mensen van de sportclub weten dat je werk zoekt. Veel mensen vinden een baan via hun netwerk. Zet op sociale media zoals LinkedIn dat je een baan zoekt. Geef aan waar je wilt werken en wat je wil doen. Beschrijf je talenten die interessant zijn voor een werkgever. Kijk ook naar vacatures op LinkedIn. Vraag mensen om jouw bericht te delen met hun netwerk.

Lukt het niet om werk te vinden? Het UWV geeft informatie en advies over het vinden van werk. Heb je de uitkering aangevraagd? Dan sta je ook geregistreerd als werkzoekende. Je kunt op Werk.nl van UWV naar een baan zoeken. Ook krijg je toegang tot de online Werkmap. Hierin vind je vacatures, advies en tips over werk zoeken en solliciteren. Bekijk ook de vacatures op Werk.nl en schrijf je in bij uitzendbureaus.

Misschien kun je een nieuwe opleiding doen of je oude opleiding afmaken. Onderzoek wat er mogelijk is om werken en leren tegelijk op de website Leren en werken.

Lukt het niet om werk te vinden of een opleiding te volgen? Maak dan een afspraak bij het team Werk en Inkomen van Gebiedsteam Ooststellingwerf om jouw situatie te bespreken.

Na 4 weken kun je je aanvraag voor een bijstandsuitkering afronden. De gemeente Ooststellingwerf bepaalt of je een uitkering krijgt.

Weet je niet zeker of je inkomen onder bijstandsniveau ligt? Kijk op de website van de Rijksoverheid. Daarop staat wat het bijstandsniveau is en of dat voor jou geldt. Of kijk op de website Recht op Bijstand.

Toon op kaart (1)
x

Recht op bijstand - gemeente Ooststellingwerf

Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Ooststellingwerf - team Werk & Inkomen

Telefonisch bereikbaar:

  • ma t/m do 08.30 – 16.30 uur
  • vrijdag 8.30 – 12.30 uur

Bezoekadres

't Oost
11
8431 LE
Oosterwolde

Postadres

38
8430 AA
Oosterwolde

Leren en werken

Rijksoverheid - bijstandsnorm

Werk.nl - uitkering aanvragen

Wilt u ervaringen uitwisselen met anderen?

Kijk in de buurtkrant voor netwerkavonden of bijeenkomsten. U kunt ook lid worden van een online netwerk zoals LinkedIn.