Moeite met computeren

Zoekt u een plek waar u kunt computeren?

U kunt computeren en internetten in de bibliotheek.

In de bibliotheek kunt u gratis gebruik maken van een computer met internet. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek. De bibliotheek heeft ook WiFi. Met deze draadloze internetverbinding kunt u uw laptop, mobiele telefoon of tablet aansluiten op het netwerk van de bibliotheek. Ook kunt u hiervoor bij het internetcafé De Kompaan terecht.

Sociaal-cultureel centrum De Kompaan

Moskampweg
3-5
8431 GB
Oosterwolde

Bibliotheek Zuidoost Fryslân

Bent u op zoek naar een computercursus?

Wilt u leren internetten? Gebruik de handige en veilige website Oefenen.nl. Boeken over computers leent u in de bibliotheek. De Volksuniversiteit biedt computercursussen aan.

Volg een cursus van SeniorWeb. Kijk op de website voor cursussen bij u in de buurt. Of volg een online cursus. SeniorWeb geeft ook telefonisch advies als u er even niet uitkomt.

Ouderenbonden bieden ook vaak computercursussen aan.

Maak gebruik van uw lidmaatschap. De ouderenbonden helpen u graag. De seniorenorganisatie ANBO heeft in Haulerwijk, Oosterwolde en Makkinga een afdeling. Of neem contact op met KBO Fryslân. U kunt ook terecht bij de Protestant Christelijke Ouderenbond (PCOB). PCOB heeft in Haulerwijk-Waskemeer en Donkerbroek een afdeling. In het zorgcentrum Stellinghaven in Oosterwolde heeft SeniorWeb Zuid Friesland een leslokaal voor het geven van cursussen en workshops. Docenten helpen u graag vooruit zodat u met plezier thuis verder kunt met uw computer. Of kies voor een online computercursus of zelfstudie.

In het Digi-Taal-Huis van de bibliotheek kunt u beter leren computeren. U kunt zelf oefenen of met begeleiding. Volg bijvoorbeeld de cursus Digisterker op de website digisterker.nl. Of de cursus Klik & Tik op de website oefenen.nl.

ZuidOostZorg - Stellinghaven Oosterwolde

Schapekamp
1
8431 HW
Oosterwolde

Digi-Taal-Huis

In het Digi-Taal-Huis in de Bieb leert u beter lezen, schrijven en rekenen. Of met de computer werken. Dat kan alleen of met begeleiding. Rustige oefenplekken met een computer, elkaar ontmoeten, contact, een formulier invullen, je kinderen voorlezen, werk vinden... de wereld aan kunnen!

Getrainde vrijwilligers zijn op vaste tijden en op afspraak aanwezig om te helpen. Voor wie zelf wil oefenen zijn er leuke, makkelijke boeken en computerprogramma's.

Volksuniversiteit

Oefenen.nl

Oefenen met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld

ANBO

Belangenorganisatie voor senioren

Bezoekadres

Vijzelmolenlaan
20-22
3447 GX
Woerden

Postadres

2012
3440 DA
Woerden

Digisterker

Cursussen 'Werken met de e-overheid'

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van DigiD?

Misschien is de cursus 'Werken met de e-overheid' van Digisterker iets voor u. Vraag ernaar bij de bibliotheek of kijk op de website van Digisterker. Of kijk op de website Alles over DigiD. Hier vindt u informatie en kunt u oefenen met het aanvragen van DigiD.

Vraag ook hulp aan familie, vrienden, of kennissen. Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Vraag het dan aan een vrijwilliger.

Digisterker

Cursussen 'Werken met de e-overheid'

Alles over DigiD

Lukt het computeren aardig, maar komt u er even niet uit?

Bel SeniorWeb of Student aan Huis. Heeft u een PluzPas? Neem dan contact op met computerhulp Ad-Vice van de KwadrantGroep.

PluZ - het servicepakket van de KwadrantGroep

Zonnedauw
7
9202 PE
Drachten

Student aan huis

Computerhulp en les aan huis.