Regiotaxi

Bent u slecht ter been en wilt u meer weten over reizen met het openbaar vervoer of de Regiotaxi?

Kijk voor meer informatie op de websites van Flexitax of Valys.

Voor de Flexitax reserveert u telefonisch minimaal één uur voor de gewenste vertrektijd. Dan hoort u ook meteen hoeveel de rit gaat kosten.

Valys is voor vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones vanaf uw woonadres. Om met Valys te kunnen reizen, heeft u een Valyspas nodig. Die vraagt u aan via de klantenservice of op de website.

Wanneer u een WMO-vervoersvoorziening kunt krijgen, dan ontvangt u van de gemeente een taxipas van Taxi Kort. Met deze taxipas kunt u een bepaald aantal kilometers per jaar afleggen binnen Nederland. De afstand die u per keer reist maakt niet uit. Het gaat om het totaal aantal gereisde kilometers per jaar. Heeft u het maximum bereikt van uw taxipas? Dan kunt u met uw taxipas korting krijgen op het vervoer via Valys.

Wilt u meer weten over de taxipas? Ga langs bij het Gebiedsteam Ooststellingwerf.

Gebiedsteam Ooststellingwerf

inloopspreekuur: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur

Bezoekadres

Brink
1
8431 LD
Oosterwolde

Postadres

38
8430 AA
Oosterwolde

Taxi Kort

Venekoterweg
42
8431 HH
Oosterwolde

Kunt u niet meer zelf afspreken met de Regiotaxi over vervoer naar ziekenhuis, huisarts of andere activiteit?

Misschien kan iemand anders de Regiotaxi vooraf voor u reserveren. Vraag of een familielid of vriend u kan helpen. Of vraag het Gebiedsteam Ooststellingwerf of er andere mogelijkheden zijn.

Gebiedsteam Ooststellingwerf

inloopspreekuur: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur

Bezoekadres

Brink
1
8431 LD
Oosterwolde

Postadres

38
8430 AA
Oosterwolde

Bent u 75 jaar of ouder en kunt u niet meer reizen met het openbaar vervoer?

De Opstapper biedt de zogeheten 'voordeurservice' aan. U dient 1,5 uur voor de gewenste vertrektijd te reserveren. Geef bij de reservering aan dat u gebruik wilt maken van de 'voordeurservice'. Voor deze ‘voordeurservice’ wordt een extra toeslag berekend. Bij de chauffeur koopt u een kaartje enkele reis. Dit kaartje is alleen geldig in de Opstapper.

Opstapper - Arriva

Met de Opstapper reist u voor 2,50 euro tussen een Opstapperhalte en de halte van de gewone bus. U kunt ook worden opgehaald van, of gebracht worden naar een afgesproken adres. Dit kost 4 euro extra per rit. U dient dit minimaal 1 uur vooraf te reserveren.

Heeft u een klacht over de Regiotaxi?

Neem contact op met hun klantenservice.

Wilt u meer weten over de Taxipas?

Als u een WMO-vervoersvoorziening kunt krijgen, dan ontvangt u van de gemeente een taxipas van Taxi Kort. Met deze taxipas kunt u een bepaald aantal kilometers per jaar afleggen binnen Nederland. De afstand die u per keer reist maakt niet uit. Het gaat om het totaal aantal gereisde kilometers per jaar. Heeft u het maximum bereikt van uw taxipas? Dan kunt u met uw taxipas korting krijgen op het vervoer via Valys.

Wilt u meer weten over de taxipas? Neem contact op met het Gebiedsteam Ooststellingwerf.

Gebiedsteam Ooststellingwerf

inloopspreekuur: ma t/m vr 9.00 - 13.00 uur

Bezoekadres

Brink
1
8431 LD
Oosterwolde

Postadres

38
8430 AA
Oosterwolde