Zelfstandig (blijven) wonen

Toon op kaart (1)
x

SVn - Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Ooststellingwerf

inloopspreekuur ma t/m vr 9.00 tot 13.00 uur

Brink
1
8431 LD
Oosterwolde

Gemeente Ooststellingwerf - blijverslening

Mijn huis op maat - huistest

Zelfstandig (blijven) wonen kan moeilijk zijn. Bijvoorbeeld als u een handicap heeft of als u  last krijgt van ouderdomsverschijnselen. Er  zijn veel mogelijkheden om u te ondersteunen om zelfstandig te (blijven) wonen. Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Of neem contact op met gemeente Ooststellingwerf. Zij kunnen u op verschillende manieren helpen. Bijvoorbeeld via de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Deze stichting biedt leningen aan voor woningaanpassing. Dit heet een blijverslening.

Wilt u een blijverslening aanvragen? Het aanvraagformulier vindt u op de website van de gemeente. De gemeente kijkt of u in aanmerking komt voor een Blijverslening. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, dan ontvangt u een brief met de toewijzing van de Blijverslening. Met de formulieren bij de brief vraagt u het bedrag aan bij de SVn. Meer informatie leest u op de website van SVn.

Wilt u eerst een inschatting maken van de kosten? Doe de gratis test op de website Mijnhuisopmaat.

Wilt u eerst met iemand praten voor meer informatie en advies? Neem contact op met het Gebiedsteam.

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Of schakel professionele schoonmaakhulp of thuiszorg in. Informeer ook bij uw huisarts en zorgverzekering welke hulpmiddelen of zorg zij bieden. Misschien is personenalarmering een optie. Dan komt er bij nood meteen hulp.

Is dit onvoldoende of lukt dit niet? Maak dan een afspraak met het Gebiedsteam van de gemeente Ooststellingwerf voor informatie en advies. U betaalt de kosten voor hulp in huis (deels) zelf.

In de digitale gemeentegids vindt u alle thuiszorgorganisaties bij u in de buurt.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Ooststellingwerf

inloopspreekuur ma t/m vr 9.00 tot 13.00 uur

Brink
1
8431 LD
Oosterwolde

Waarover wilt u iets weten?