Zelfstandig (blijven) wonen

Toon op kaart (1)
x

SVn - Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Ooststellingwerf

inloopspreekuur ma t/m vr 9.00 tot 13.00 uur

Brink
1
8431 LD
Oosterwolde

Gemeente Ooststellingwerf - blijverslening

Mijn huis op maat - huistest

Zelfstandig (blijven) wonen kan moeilijk zijn. Bijvoorbeeld als u een handicap heeft of als u  last krijgt van ouderdomsverschijnselen. Er  zijn veel mogelijkheden om u te ondersteunen om zelfstandig te (blijven) wonen. Kies het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Of neem contact op met gemeente Ooststellingwerf. Zij kunnen u op verschillende manieren helpen. Bijvoorbeeld via de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Deze stichting biedt leningen aan voor woningaanpassing. Dit heet een blijverslening.

Wilt u een blijverslening aanvragen? Het aanvraagformulier vindt u op de website van de gemeente. De gemeente kijkt of u in aanmerking komt voor een Blijverslening. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, dan ontvangt u een brief met de toewijzing van de Blijverslening. Met de formulieren bij de brief vraagt u het bedrag aan bij de SVn. Meer informatie leest u op de website van SVn.

Wilt u eerst een inschatting maken van de kosten? Doe de gratis test op de website Mijnhuisopmaat.

Wilt u eerst met iemand praten voor meer informatie en advies? Neem contact op met het Gebiedsteam.

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Of schakel een professionele schoonmaakhulp of thuiszorg in. Informeer ook bij uw huisarts en zorgverzekering welke hulpmiddelen of zorg zij u kunnen bieden. Misschien is personenalarmering een optie. Dan komt er bij nood meteen hulp.

Is dit onvoldoende of lukt dit niet? Maak dan een afspraak met de gemeente voor informatie en advies. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u de kosten voor de hulp in huis (deels) zelf.

Via de digitale gemeentegids vindt u alle thuiszorgorganisaties bij u in de buurt. Wanneer u meer hulp nodig heeft, kunt u terecht bij het Gebiedsteam Ooststellingwerf.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gebiedsteam Ooststellingwerf

inloopspreekuur ma t/m vr 9.00 tot 13.00 uur

Brink
1
8431 LD
Oosterwolde

Particuliere Thuiszorg Nederland

Biedt hoogwaardige zorg bij de mensen thuis, volledig afgestemd op hun wensen en behoeften.

Zuster Jansen - particuliere thuiszorg - 24-uurs zorg/verpleging

Particuliere thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in 24-uurs verpleging en verzorging in heel Nederland aan particulieren en pgb-houders

Asterweg
19 D12
36371
1020 MJ
Amsterdam

Waarover wilt u iets weten?